Budiajtó 5.0: pottyantós ajtajából sikkes fürdőszobakellék

upcycled old doorMióta beköltöztünk a házba – immár 7 éve- még mindig nincs egyetlen helyiség sem amire azt mondhatnánk, hogy kész. Most a fürdőszoba végre célegyenesbe ért.

A ház egyetlen igazán rusztikus része a földszinti fürdő. Fixa ideám volt, hogy ebbe a házba egy lábas kád kell. Hosszú és fáradhatatlan keresés kellett hozzá, hogy találjak egy erdereti megfizethetőt, de végül meglett! Igaz, arany színűre volt festve – egy fotós használta díszletként- ezt egy karosszérialakatos ismerős segítségével könnyű volt megváltoztatni. A belső zománcozást nem mertük bevállalni házilag: nagyon lassan szárad és elkerülhetetlen, hogy a por, rovarok beleszálljanak és elcsúfítsák, hivatalosan pedig többe került volna, mint a kád maga. Úgyhogy az maradt eredetiben. Kisikálás után fantasztikus mindennapi szolgálatot teljesít. Azt sajnálom csak, hogy nem tudtuk a helyiség közepére tenni, ehhez sajnos nem volt elég hely.

Lábas kád
Lábas kád

Egy antikváriusnál találtunk a kis asztalra ami a mosdótálat tartja. A lábformájából adódóan nem tűl feltűnő, hogy pár centi le lett belőlük vágva (valószínűleg elázott, tönkrement) de így pont a nekünk megfelelő magassága lett.

Antik asztalka tartja a mosdótálat
Antik asztalka tartja a mosdótálat

Egy régi ajtó deszkájából lett a kis polc, aminek vas tartói ugyan reprodukciók, de egy provance-i utazásunk emlékei. Az első utunké négyesben, az alig 3 hónapos Giovannival.

A törölközőtartó egy spaletta fémrésze, ahogy a wc papír tartó is 🙂

Ezek mellett a tartozékok mellett, ahogy lassacskán elfoglalták a helyüket, egyre zavaróbbá kezdett válni a mosógép és a boiler látványa.(Sajnos nem csináltam róla fotót.)

20160620_095133 (1)

Így került a képbe – stílszerűen – egy ócska budiajtó, aminek a szélessége pont megfelelő, hogy paravánként elrejtse a látni nem kívánt de szükséges háztartási eszközöket.

Első és legfontosabb lépés mindig mielőtt egy régi fadarabot bevinnék a lakásba: szúirtás! Jó alaposan lekenni és aztán nejlonnal körbetekerve pihentetni hagyni pár napot.

20160620_113321

 

Ezután lekentem egy átlátszó faerősítő alapozóval. Majd jöhetett a festés.

Old White és Aubusson Blue  Annie Sloan chalk paint keveréke erősen felvizezve és egy ronggyal azonnal visszatörölve adták ezt az effektust: Színt kapott, mégis megőrizte az eredetiségét. Csak a világos vaxot használtam fixálásra, hiszen a célom nem az öregítés volt, a hanem az öregség megőrzése.

A régi vasas csodaládák egyikében találtam néhány akasztót. Az ajtót  L alaku konzolokkal rögzítettük a falra.

20160813_125224

Praktikus is: a hátsó oldalra is kis akasztókat tettem,

ide rejtettem, a szárítót és a mosóporos dobozt is.

 

 

 

Egy függöny a mögé dugott cuccok elrejtésére és

tádádáááám!

a fürdő megint evoluciójának egy újabb fokára lépett.

 

Tükör és lámpabúra az Ecseriről. Bocs a gyenge minőségű képekért!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s