5 ok amiért minden kisgyerekes anyukának barkácsolnia kellene

crafty kids

Másfél év házfelújítás után 5 év babázás következett. Ennyi kellett, hogy a kicsi is oviba kerüljön, de ezt már nem bírtam kivárni, amikor csak tudtam beiktattam egy-egy DIY projektet. Többnyire abból amit a ház körül találtam. Segítőimmel jó kis csapat lettünk, itt pedig megírom miért is kellene minden anyukának követnie a példámat. 🙂

1.) 

Egy anyuka már megszokta, hogy bármilyen tevékenységbe kezd egyáltalán nem biztos,   hogy  végig is csinálja. A gyerek felébredt, éhes, szomjas, pisilnie kell, elesett, összevesztek a tesóval, vagy épp égető szüksége van a sárga a kamionra (és csakis arra!), persze fogalmad sincs, hogy hol lehet. Így aztán anyuka, ha dolga van, ütemez. A barkácsoláshoz, bútorfestéshez, vagy bármilyen DIY projekthez pont erre van szükség:  a munka több fázisból áll és közöttük gyakran várni kell. Bármennyire is ráérnénk vagy épp sietnénk vele, nem lehet egy nap alatt befejezni, mert mondjuk várni kell amíg megszárad a festék. Anyukáknak ideális hobby, mert sosem lesz annyi idejük, hogy túlzottan elfáradjanak vagy ráunjanak,  alig várják majd, hogy folytathassák.

2.)

Kitűnő feszültségoldó: a gyerek elkalapálása helyett elkalapálgatsz.

3.)

Sikerélmény:  Egy jól sikerült projekt, akárcsak egy plakát hírdeti a lakásban: van élet a pelenkán túl is. Ahányszor elmész mellette mosolyogsz. Kell ez nagyon mikor hónapogik szinte ki sem mozdulsz, hiányzik  a munkahelyed, a dumcsi a kolleganőkkel, de legalább valami sikerélmény ami nem az, hogy a gyereknek végre sikerült kakálnia.

4.)

Ha a gyerek a közelben van mikor dolgozol, hagyd őt segíteni. Ésszel persze! (Órákig tud nyúzni ha nemet mondasz, viszont ha hagyod, 5 perc után elunja.) Úgy fogja érezni, hogy valami nagyot, felnőtteset csinált. Neked ugyan utána újra kell csinálni az egészet, de legalább fejlesztetted az önbizalmát! 🙂

5.)

Az érzés, mikor gyermeked meglátva egy neki tetsző játékot, nem azt kéri, hogy vedd meg, hanem, hogy: “Anyu, építünk egy ilyet?”

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s