Hogyan szabadulj meg olasz pasidtól egyetlen egyszerű konyhai trükk segítségével

  • Hívd meg ebédre,de nagyon ügyelj, hogy ne teríts asztalt! (Max egy viaszKosvászon terítő lehet.)
  • Tedd fel a vizet főni, de véletlenül se tegyél sót bele!
  • Ne várd meg míg a víz felforr, hanem dobd bele a tésztát! (Ha odatapad vakard fel fakanállal.)
  • Nézd meg a csomagoláson, hogy mennyi idő alatt fő meg és hagyjál még rá jó 5 percet! (Jó munkához idő kell!)
  • Ne spórolj a tésztával, jó lesz az estére is! (Ha esetleg a pasi nagyon kitartó lenne.)
  • Szűrés után alaposan öblítsd le hideg vízzel, hogy a keményítő és egyéb táp-és ízanyagok lemosódjanak róla!
  • Mikor már a tányéron van dobj rá valami szószt! ( Nem baj ha nem meleg, a hideg tésztától úgyis lehűlne.)

Ha ellenkező irányú szándékod van- vagyis befűzni, megtartani a pasit, akkor értelemszerűen a fentiek ellentétét kell csinálni. 🙂 (Működhet más nemzet fiaival is!)

b40mgxdquhvlwredfikyxffoyuw4ijm8mmje0ddh6rmmb88j%2fekpjg%3d%3d
forrás: http://www.buonissimo.org

Az olaszok mindig asztalt terítenek, még ha félórára szaladnak is csak haza a munkából. Az étkezés szent, itt az élet e körül forog, mindent az ebéd és vacsoraidőhöz igazítanak.

A tészta azért szuper találmány szerintem, mert 20 perc alatt meleg kaját lehet teremteni.

Ahogy otthon a kenyér és a krupmli itt a tészta és a paradicsomszósz az ami a “mindig van itthon” kategória.

Általában 80-90 gramm tésztát számolunk fejenként és sosem csinálunk többet, mint amennyit egyszerre megeszünk, mert csak frissen jó. Utána még jöhet egy kis hús vagy  hal vagy sajt és saláta.

Az olaszok utálják a túlfőzött tésztát, a csomagoláson jelölt főzési időtartam az “al dente” (fogalávaló) állapotot jelzi, mikor a tésztán még van mit rágni. Soha ne mossuk le, mert elveszti az ízét! (És a tápanyagokat.) Ehelyett egy serpenyőben a felmelegített szósszal még főzzük együtt egy percet, hogy az ízek összeérjenek.

Forrón tálaljuk, reszeljünk rá egy kis parmazánt, és Buon Appetito!

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s